Overstappen van Windows 7 naar Linux Mint

Posted on zo 10 november 2019 in Linux Hulp Breda

Op 24 januari 2020 stop Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Dit betekent dat er geen nieuwe updates meer uitkomen en dat computers met Windows 7 kwetsbaarder zijn voor virussen en andere vormen van malware.

Uiteraard beveelt Microsoft huidige gebruikers van Windows 7 aan om over te gaan op Windows 10. Echter vereist de nieuwste versie van Windows moderne hardware voor optimale prestaties. In veel gevallen komt dit neer dat u eveneens een nieuwe pc zult moeten aanschaffen.

Voor veel particulieren is de aanschaf van een nieuwe computer een prijzige aangelegenheid. Gelukkig is in de meeste gevallen Linux Mint een prima alternatief, zeker als u uw pc vooral gebruikt om websites te bezoeken of uw mail te checken.

Linux Mint is een besturingssysteem dat gericht is op de gewone gebruiker en makkelijk is om mee te werken, vooral voor hen die Windows gewend zijn. Als Windows 7 goed op uw huidige computer draait, dan kan Linux Mint eenvoudig op uw pc geïnstalleerd worden.

Om de overstap van Windows naar Linux te vergemakkelijken biedt Linux Hulp Breda aan om voor u Linux Mint te installeren. Wij maken eveneens, indien gewenst, een back-up van uw oude bestanden (u dient hiervoor wel zelf een geschikt medium aan te leveren).

Tot maart 2020 geldt er voor deze overstapservice een actietarief van 30 euro (i.pv. 40 euro voor installatie en back-up maken) of 15 euro voor alleen installatie. Prijzen zijn exclusief BTW.